SP 2007 to SP 2010 Migration #1 – System.Web.Extensions not found

Problem:

We were migrating a sp 2007 project to sp 2010. The web.config between the two environments were very different (mainly the version numbers). After the merging the two web.config, I was getting a plain Error 500 on the site, with no further details.

Solutions:

First up, open IIS, select the site, double click on the Configuration icon. If this opens, at least the web.config is fine. In my case even this did not open up, and gave an error 0x8007000D and very helpful error of empty string.

Scouting around on several websites, (the most helpful was stackoverflow.com) finally tried installing the IIS7 rewrite module (rewrite_2.0_rtw_x64.msi) and restarted IIS. Now I was able to open the Configuration Editor from IIS7.

Now hitting the site gave atleast a readable error “System.Web.Extensions not found”. The dll is installed in GAC for sure. This is for AJAX ASP.Net and apparently this has to be turned off for SharePoint 2010 which relies on .NET 3.5.

So commented out the following line:

<add name=”ScriptModule” type=”System.Web.Handlers.ScriptModule, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35″ />

The site is up and running now.

About these ads

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 138 other followers

%d bloggers like this: