SP 2007 to SP 2010 Migration #3 – Lanap.BotDetect

Problem

Lanap.BotDetect 2.0.15.0 does not work after migrating to SharePoint 2010 from SharePoint 2007. The image does not appear on the screen or any validation handling does not work.

Solution

This is a similar problem to Issue #2 post.

First up, check if you have followed the instructions as in http://captcha.biz/doc/asp.net/2.0/asp.net-captcha-sharepoint.html

I deployed and use Lanap in GAC, no issues there.

In classic app pool mode, the http handlers are expected in <system.web><httpHandlers> section. In Integrated app pool mode, the handlers are expected in <system.webServer><handlers> section.

If the handlers are not added in the new section for Integrated mode, you will get a 404 error for invoking the handlers.

Similar to the solution in Issue #2, add the Lanap.BotDetect handler using the IIS7 Manager. Restart IIS and Lanap.BotDetect should work now.

Advertisements

One Response to SP 2007 to SP 2010 Migration #3 – Lanap.BotDetect

  1. lanapsoft says:

    We have published an update for the product (BotDetect CAPTCHA) mentioned in this post.
    Here is the newest step by step guide describing how to integrate BotDetect Captcha into Sharepoint 2010

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: